Onze service, uw transport

Laat uw transport goed en gemakkelijk voor u regelen, met de juiste partner. Als expediteur hebben wij tal van specialistische services om elke transport-vraag goed en efficiënt uit te voeren. De Jong Total Cargo International zorgt ervoor dat uw goederen aankomen, waar u wilt en zoals u het wilt.

Flexibel, creatief, vooruitstrevend en betrouwbaar regelen wij uw transport. 24/7 en altijd gewoon goed.

Complete trailerladingen

Onder een complete trailerlading (ook wel FTL genoemd) verstaan wij vrachten die de gehele laadvloer van een oplegger in beslag nemen of qua gewicht aan het maximale laadvermogen zitten van een trailer of het maximale toegestane gewicht in het land van bestemming, transit of vertrek. De type trailers die onze partners hiervoor kunnen aanbieden zijn:

– 13,6 meter Tautliners (schuifzeilen zonder zijwanden)
– 13,6 meter Huiftrailers (zeilwagen met lage zijwanden)
– 13,6 meter box trailers (gesloten box trailer)
– 13,6 meter Koel / thermo trailers (deze kunnen + en – temperaturen controleren)
– 13,6 meter Megatrailers (extra hoge trailer met 3 meter binnen hoogte)
– 13,6 meter Flat bed trailers (open laadvloer, eventueel met losse verticale rongen)
– 13,6 meter Coil trailer (trailervloer is voorzien van een coilgoot)
– 13,6 meter Schuifvloer (doormiddel van een bewegend vloersysteem kan deze trailer zichzelf laden en lossen)
– 13,6 meter Joloda (Trailervloer is voorzien van een rollerbaan voor bijvoorbeeld papierrollen of vliegtuigpallets)

Een 13,6 meter trailer heeft ruimte voor 33 europallets (80 x 120) of 26 blokpallets (100 x 120) op de vloer.

Stukgoed en deelvrachten

Stukgoed wordt in de regel gezien als 1 tot maximaal 5 pallets die meegaan in een distributienetwerk. De looptijd kan, afhankelijk van de bestemming enorm variëren.

Onder deelvrachten verstaan wij ladingen die slechts een gedeelte van de laadvloer beslaan en gecombineerd worden met andere ladingen van onze partners. Vaak spreken we over deelvrachten vanaf ca. 2,5 laadmeter tot ca. 10 laadmeter. Vanaf 10 laadmeter is het vaak kostentechnisch verstandiger om de zending als FTL te beschouwen en is de doorlooptijd daardoor ook vaak korter.

Geconditioneerde transporten

Goederen die temperatuurgevoelig zijn zoals: medicijnen, vlees, vis, groente, fruit, ijs maar ook industriële goederen zoals bijvoorbeeld: verf, chemicaliën of sommige automotiveproducten, worden vervoerd in zogenaamde koel- of thermotrailers. Op deze manier kan een door de klant gewenste temperatuur ook tijdens transport gegarandeerd worden.

Door het gebruik van dual-temp trailers en scheidingswanden kunnen er in 1 trailer 2 verschillende temperaturen gehandhaafd blijven tijdens transport. Bijvoorbeeld bevroren vlees en verse groente voor levering aan boord van cruise of vrachtschepen.

Express diensten

Soms heeft een zending zoveel spoed dat het niet mee kan in een reguliere stukgoed of groupage dienst, dan bieden we altijd een express service aan. Vaak zijn dit sprinters met een huifopbouw die overal in Europa binnen 2 – 3 uur op locatie kunnen staan om te laden. Deze sprinters rijden dedicated one-way met uw goederen naar bestemmingen in geheel Europa. Het maximale laadvermogen van deze sprinters is 1.100 kg en hebben een laadvloer die geschikt is voor 11 euro-pallets.

Is uw zending groter dan 11 euro-pallets of zwaarder dan 1100 kg, dan kunnen we altijd alternatieve opties aanbieden in de vorm van dubbel bemande vrachtwagens of zogenaamde solo-trucks. In dat geval zijn we wel aan de rij- en rusttijden wet gebonden en heeft dat invloed op de termijn waarbinnen geleverd kan worden.

Gevaarlijke stoffen ADR

Gevaarlijke stoffen vragen een aparte vorm van transport maar ook specifieke kennis van uw partner. Alle ADR-classificaties hebben hun specifieke eigenschappen. Zo mogen niet alle ADR-goederen samen geladen worden in 1 vrachtwagen. Het voertuig dat deze goederen gaat vervoeren moet uitgerust met zijn ADR-uitrusting en een chauffeur die ADR-gecertificeerd is. Informeer bij onze specialisten naar de bijzonderheden van uw lading.

Lang, breed en zwaar vervoer

Sommige transporten passen vanwege hun afmetingen of gewicht niet op een conventionele vrachtwagen. Deze transporten vragen om een speciaal voertuig en gespecialiseerd personeel. Zo kan het zijn dat een route eerst verkend moet worden en vergunningen en ontheffingen moeten worden aangevraagd. Of een transport kan enkel ’s nachts plaatsvinden en vergezeld worden door begeleidingsvoertuigen.

Door onze nauwe samenwerking met enkele uitzonderlijk vervoersspecialisten vinden wij u voor de beste wijze van transport en nemen wij u de coördinatie van termijnen, vergunningen en ontheffingen volledig uit handen.

Volumetransporten

Wanneer goederen te hoog te zijn voor een conventionele vrachtwagen of bijzonder lichte goederen zoals piepschuim is het vaak verstandig om een vrachtwagen in te zetten die groter volume kan laden. Voor dergelijke transporten bieden wij 3 type voertuigen aan:

– 13,6 meter Mega trailers (extra hoge trailer met 3 meter binnen hoogte)
– 13,6 meter open trailers met afdekzeilen
– 15 meter Volume combi’s, dit is een vrachtwagen met aanhangwagen die veelal een binnen hoogte van 3 meter hebben.

Projecten

Heeft u in een relatief kort tijdsbestek een groot aantal vrachtwagens nodig naar bijvoorbeeld een bouwplaats of een verhuizing van voorraad van het ene warehouse naar het andere, dan kijken wij samen met u naar de behoefte aan trailers. Nadat we samen een gedegen plan hebben opgesteld qua data en tijden, hoeft u alleen nog vrachtwagens te laden en te lossen, wij regelen de rest!

© Copyright - De Jong Total Cargo International BV - All Rights Reserved